Zo kom je erachter of je partner vreemdgaat!

Bedrog komt helaas vandaag de dag nog erg vaak voor. Vreemdgaan is dan ook één van de meest voorkomende redenen van een relatiebreuk. Wanneer je het vermoeden hebt dat je partner vreemdgaat, brengt dit zeer vervelende gevoelens met zich mee. Toch is het belangrijk dat je de situatie realistisch bekijkt en niet zomaar conclusies trekt. In dit artikel geven we enkele tips die je kunnen helpen om erachter te komen of je partner vreemdgaat.

 

Blijf rustig en belast je partner niet met een vermoeden!

Als je het vermoeden hebt dat je partner is vreemdgegaan of vreemdgaat, dan is het uiterst belangrijk dat je jouw partner hier niet zomaar mee belast. Sluit allereerst uit dat het niet om jaloezie gaat. Mocht je hierover twijfelen dan is het belangrijk dat je het gesprek nog even uitstelt. Daarnaast zijn er ook tal van situaties mogelijk die lijken op vreemdgaan maar waarbij er totaal iets anders aan de orde is. Onderzoek dit eerst en bespreek de situatie met je partner. De kans is groot dat er een zeer voor de hand liggende reden is en er geen sprake is van vreemdgaan. Mocht er een extreme reactie op komen dan is het aan te raden om het verder te onderzoeken.

 

Een vaderschapstest bij je kind uitvoeren

Het komt in Nederland vaak voor dat een vrouw een kind krijgt van een andere man. Dit leidt vrijwel altijd tot zeer pijnlijke situaties. Mocht je momenteel het vermoeden hebben dat je partner is vreemdgegaan voor de zwangerschap dan zou je kunnen kiezen voor een vaderschapstest. Houd er wel rekening mee dat dit de relatie behoorlijk kan beschadigen. Vraag dit daarom niet zomaar aan en maak het bespreekbaar met je partner. Zorg ervoor dat zij hiervan op de hoogte is en ga uit van een positief eindresultaat.

 

Bespreek het met je beste vrienden

Als je al enige tijd vermoeden hebt, kan het helpen om dit met je vrienden te bespreken. Naast dat zij jou goed advies kunnen geven, kan het ook opluchten om je problemen bespreekbaar te maken. Let er wel goed op dat je dit bespreekt met vrienden die dit niet zomaar doorspelen aan je vriendin. Ook dit kan voor veel schade zorgen in de relatie. Mocht je het vermoeden hebben dat één van haar vriendinnen er meer vanaf weet dan zou je dit eventueel ook met haar kunnen bespreken. Houd er wel rekening mee dat ook hier risico’s aan verbonden kunnen zitten.