Sidehusselen voor beginners

Op zoek naar extra inkomsten? Dan is een side hustle iets voor jou! Een side watte? Een side hustle is ook wel een bijbaan of een bijverdienste. Het idee achter een side hustle is dat jij iets doet of maakt en daar geld voor kan vragen. Op die manier genereer je extra inkomsten. Hierbij kun je denken aan een hobby waar je heel goed in bent of een vakgebied waar je kennis over hebt die je kunt delen met anderen. Maak jij bijvoorbeeld als hobby bloempotten van klei of vogelhuisjes van restjes hout? Er zijn genoeg mensen die dat ontzettend leuk vinden en een paar euro willen neertellen om jouw unieke object te bemachtigen. Maar hoe begin je? En waar vind je die mensen precies?

Mensen bereiken

Een klantenkring bemachtig je niet zomaar. De mensen vinden je niet als je onvindbaar bent (klinkt logisch, toch?). Natuurlijk is het een optie om dit op de ouderwetse manier op te lossen: print een stapel flyers en ga van deur tot deur om mensen over jouw bedrijf te vertellen. Het nadeel hiervan is dat je maar een beperkt gebied benadert. Bovendien zal een groot deel van je buren niet geïnteresseerd zijn in je verhaal, omdat ze niet op zoek waren naar het product dat jij te bieden hebt.

Hulp vragen

Tja, wat moet je dan doen? Je hoeft niet alles zelf te doen. Maak vooral gebruik van de kennis van anderen. Er zijn talloze marketing bureaus die jou van advies kunnen voorzien. Kijk bij een speciaal digitaal marketing bureau dat jou kan helpen om online de juiste mensen te bereiken. Laat je niet beperken door de grenzen van de fysieke wereld, maar focus je op de eindeloze mogelijkheden van het internet. Denk hierbij aan b2b online marketing. Op die manier krijg je naamsbekendheid en word je vindbaar op het internet.

Klein maar fijn

Hou je markt klein! Er zijn vast veel verschillende dingen die jij goed kan, maar het is belangrijk om je te focussen op een kleine groep onderwerpen. Ga niet bloempotten verkopen én kookrecepten voor eenspansgerechten én tips om knaagdieren goed te verzorgen, en – oh ja! – hand geborduurde dekbedden. Mensen houden ervan dat het meteen duidelijk is wat jij aanbiedt. Jij zou ook raar opkijken als de kapper na jouw knipbeurt opeens aanbiedt om je badkamer te renoveren.

Het starten van een side hustle klinkt als een grote opgave, maar dat hoeft het absoluut niet te zijn. Het begint allemaal bij een beetje durf. Jij moet het lef tonen om jezelf die extra inkomsten te geven.